Warmtebeeldcamera’s (Thermisch)

Thermisch

Warmtebeeldcamera's

Warmtebeeldcamera’s

Jarenlang zijn warmtebeeldcamera’s schreeuwend duur geweest met daarnaast met beperkte functionaliteit. Ze werden met name gebruikt tijdens de jacht, nachtelijk patrouilleren (politie, marechaussee) en beveiliging van penitentiaire inrichtingen. In een monochroom (zwart/wit) beeld konden mensen en dier makkelijk worden gespeurd aan de hand van lichaamswarmte.

Heel recent heeft HikVision de markt voor eens en voor altijd veranderd met de komst van de DS-2TD1217 series. Dit is een Thermal & Optical Network Camera. Een échte Bi-spectrum! Dat wil zeggen 2 lenzen in één camera. 1 optische lens met 1080p Full HD sensor voor “normaal” beeld in HD kwaliteit. Daarnaast een Vanadium Oxide thermische sensor voor het thermische beeld.

Door de toegepaste “slimme technologie” (artificial intelligence) waar HikVision al jaren aan werkt is het nu mogelijk om met deze camera:

– mens en voertuig te detecteren én te onderscheiden in totale duisternis, mist, sneeuw en storm!
– temperaturen te meten in het gehele spectrum van het camerabeeld
– warmteontwikkeling te detecteren = Pro Actieve Brandpreventie!
– vuur te detecteren

Toepassingen

Procesbewaking

buitensporige warmteontwikkeling wordt direct gedetecteerd. Zo kan gevolgschade tot een minimum worden beperkt.

Pro Actieve Brandpreventie

Reguliere brandmeldinstallaties geven pas alarm als het te laat is... Waar rook is is immers vuur.. Pas bij voldoende rookontwikkeling volgt een alarm. Een thermische camera / warmtebeeldcamera kan een alarmmelding doorgeven als er een temperatuur wordt gemeten boven een vooraf aangegeven waarde. Voorbeeld: een machine in bedrijf heeft een bedrijfstemperatuur van 55 graden Celsius. We kunnen de camera dan zodanig programmeren dat er een alarmmelding volgt zodra er een temperatuur wordt gemeten hoger dan 60 graden. Dat heeft 2 belangrijke voordelen: 1. u blijft brandgevaar ver voor. 2. u heeft de mogelijkheid om tijdig in te grijpen en reparaties uit te voeren voordat er gevolgschade ontstaat.

Perimeterdetectie

Hierbij wordt gebruik gemaakt van de artificial intelligence in de camera. De camera kan daardoor allerlei objecten detecteren én onderscheiden. Zo kan de camera een alarmmeldingen geven als er een mens gedetecteerd wordt maar óók als er een voertuig gedetecteerd wordt. Deze functie is geschikt om parkeerterreinen, tuin, landgoed, etc te beveiligen.

Thermo oplossingen in de praktijk

rkvAjdXKr
Video afspelen
B17JnOQFH
Video afspelen

Onze HikVision camera’s hebben de wereldwijde IP66-certificering en zijn volledig bestand tegen alle weersomstandigheden.
Zowel extreme winters, natte herfststormen als hete zomers doorstaan ze met gemak. 

Hoe werken wij

Zodra wij een aanvraag voor een Security Scan hebben ontvangen, nemen wij (bij voorkeur telefonisch) direct contact met je op. Wij beantwoorden graag al jouw vragen!

Omdat eigenlijk iedere locatie uniek is qua installatie, is een scherpe offerte altijd maatwerk. Wij komen daarom sowieso altijd geheel vrijblijvend bij je langs om de locatie te bekijken. Wij adviseren graag over de diverse oplossingen op basis van uw wensen én verwachtingen.

Gratis Security Scan op locatie?

Open chat
Heb je een vraag?